Tweejaarlijkse Landelijke Studiedag NV PMT op vrijdag 1 november 2019

11 september 2019

Tweejaarlijkse Landelijke Studiedag NV PMT op vrijdag 1 november 2019

Op de tweejaarlijkse studiedag van de NVPMT bij Hogeschool Windesheim staat dit keer het thema 'CONTACT' centraal: Contact met het bekende en het onbekende, contact met bekenden en onbekenden.

Allereerst omdat we hopen dat leden, niet leden en studentenleden van de NVPMT deze dag kunnen aangrijpen om weer eens in contact te komen met elkaar. Binnen de NVPMT is het als speerpunt uitgeroepen dat de onderlinge verbinding tussen leden, bestuur en geïnteresseerden in de NVPMT, komende jaren wordt versterkt.

Een studiedag is daar een prima mogelijkheid toe en we willen dat op 1 november binnen ons programma dan ook extra ruimte geven middels;

  • een plenair woord in de ochtend van de NVPMT tot haar leden en de andere aanwezigen,
  • een speed-date onderdeel tussen de middag en een uitgebreide en
  • een theatrale borrel aan het einde van de dag. 

Verder hebben we geprobeerd om de verwevenheid en het contact tussen theorie en praktijk te omarmen; in de ochtend worden meerdere theoretisch ingestoken workshops aangeboden, die beogen de praktijkmens op de werkvloer te inspireren.
Andersom hopen we dat de meer praktische georiënteerde workshops in de middag, een link kunnen leggen met de theorie achter de gepresenteerde werkvormen, zodat de ervaring contact houdt met de verantwoording erachter. 

Tenslotte hebben we gezocht naar trendy topics, nieuwe items en in opkomst zijnde stromingen en ideeën, waarmee we de deelnemers in contact willen brengen.

En als klap op de vuurpijl: Om het contact met je vak en deze studiedag na afloop nog wat te behouden, geven we je bij deelname aan de studiedag het allernieuwste, pas uitgekomen, Engelstalige Handboek PMT als cadeau mee naar huis!!! Met de titel Psychomotor interventions for mental health – Adults A movement and body oriented approach. Geschreven door Jan de Lange, Olivier Glas, Jooske van Busschbach, Claudia Emck en Thomas Scheewe (red.). Het boek geeft bij een groot aantal psychiatrische stoornissen de meest actuele inzichten weer op gebied van psychomotorische interventies.  

We hopen daarmee een uitnodigend programma neer te zetten en een zeer goede reden mee te geven om 1 november naar Zwolle te komen en de studiedag te bezoeken!

De inschrijving is geopend via de FVB-website https://fvb.vaktherapie.nl/agenda

Op de website vind je ook nadere informatie over het programma van de studiedag, inhoud van de diverse workshops en de deelnamekosten.
Voor de snelle beslissers geldt er een vroegboekkorting, 20% korting op de deelnamekosten t/m 15 september! 

Namens de werkgroep, Hannah, Whitney, Raymond, Wendy en Pauline 

Deel dit via:
Terug naar het nieuwsoverzicht