Menzis vergoedt vanaf 1 januari 2020 niet meer uit aanvullende verzekering

22 januari 2020

Menzis vergoedt vanaf 1 januari 2020 niet meer uit aanvullende verzekering

Als bezuinigingsmaatregel heeft Menzis meer dan de helft van de eerder erkende beroepsorganisaties geschrapt van hun lijst met erkende beroepsorganisaties. Hieronder vallen zes van de zeven verenigingen die bij ons als FVB zijn aangesloten. Het gaat om de NVBT, NVDAT, NVDT, NVvMT, NVPMKT en NVPMT. Gevolg is dat Menzis vanaf 1 januari 2020 vaktherapie niet meer vergoedt vanuit de aanvullende verzekering als de behandeling gegeven wordt door een vaktherapeut die lid is van een van deze verenigingen. 

Dit bericht is geheel onverwachts bij ons binnen gekomen: er is geen eerdere aankondiging geweest. Als reden geeft Menzis dat deze organisaties niet op evidentie gebaseerde zorg zouden leveren en dat ze zich voornamelijk zouden richten op zingeving en spiritualiteit. Ondanks alle bezwaren en protesten die we als FVB hebben ingediend namens de betrokken verenigingen kan Menzis niet uitleggen waarop zij hun besluit gebaseerd  hebben. De boodschap die Menzis steeds herhaalt is dat het pakket voor hun verzekerden betaalbaar moet blijven. De brief die we Menzis gestuurd hebben, kun je hier vinden. 

Menzis informeert zijn verzekerden niet goed over het feit dat ze (flink!) geschrapt hebben in de lijst met erkende beroepsorganisaties. Daarom is het van belang dat jij als vaktherapeut zelf jouw cliënten informeert die bij Menzis verzekerd zijn. Je kunt ze adviseren om een andere (aanvullende) verzekering te nemen als ze vanaf 2020 voor vergoeding in aanmerking willen komen. 

Deel dit via:
Terug naar het nieuwsoverzicht