Vaktherapie in Beeld en Geluid

26 oktober 2021

In oktober is een groepje vaktherapeuten gestart met een videotraining. Tanja Smorenburg, oprichter van de video academie heeft een cursus opgezet speciaal afgestemd op vaktherapeuten. Hier leren zij de basics om een goede video in elkaar te zetten.

Vanuit (bijna) alle beroepsverenigingen is één vaktherapeut gekozen om deel te nemen aan de cursus, zodat wij in de toekomst laagdrempeliger nieuw beeldmateriaal kunnen maken om ons mooie werk meer podium te geven. Vanuit de NVPMT is Erik Jumelet aangeschoven. Erik is naast PMT’er al filmmaker en heeft onlangs in samenwerking met de NVPMT deze PMT-videos gemaakt voor RTL4.

De bedoeling is dat er op vaktherapie.nl vervolgens een online videobibliotheek ontstaat met een scala aan uiteenlopende video’s. Er is een lijst gemaakt met verschillende soorten problematiek en klachten waar mensen mee rond kunnen lopen. Straks is er dan per thema een video te bekijken die toelicht wat de vaktherapeut hier in kan betekenen. Iedere video kan 3 richtingen op: verhaal van een therapeut, een verhaal van een cliënt of een toelichting vanuit een onderzoeker.

De lijst met thema’s is nog groeiende. Vanuit de opzet zijn de eerste thema’s die naar boven kwamen vast verdeeld. Dit zijn alvast de eerste thema’s die toegewezen zijn aan onze beroepsvereniging:
-Woede en agressie
-Spanning en stress
-Trauma en PTSS
-Eetstoornis
-SOLK

Deel dit via:
Terug naar het nieuwsoverzicht