Oproep: Doe mee aan onderzoek naar seksueel misbruik in de verstandelijk gehandicaptenzorg

26 oktober 2021

Het Lectoraat Bewegen, Gezondheid en Welzijn van Hogeschool Windesheim is in samenwerking met de Vrije Universiteit Amsterdam en de Radboud Universiteit Nijmegen een onderzoek gestart naar seksueel misbruik in de verstandelijk gehandicaptenzorg. Ben jij gedragsdeskundige, psychomotorisch therapeut of begeleider in de verstandelijk gehandicaptenzorg? Doe dan mee en vul de online vragenlijst in.

Achtergrond

Seksueel misbruik komt vaak voor bij mensen met een verstandelijke beperking. Om seksueel misbruik te voorkomen, te herkennen en de problemen ten gevolge van seksueel misbruik te verhelpen of verminderen, zijn preventieve maatregelen en adequate begeleiding, diagnostiek en behandeling van slachtoffers van seksueel misbruik van belang. Hiertoe dient ook beleid geformuleerd te worden binnen organisaties in de verstandelijk gehandicaptenzorg.

Doel van het onderzoek

Het doel van dit onderzoek is inzicht krijgen in het staande beleid met betrekking tot preventie, signalering, begeleiding, diagnostiek en behandeling ten aanzien van seksueel misbruik bij mensen met een verstandelijke beperking binnen organisaties in de verstandelijk gehandicaptenzorg. 

Deel je kennis

Je komt bij de online vragenlijst door de QR-code te scannen of op de link te klikken: https://windesheim.fra1.qualtrics.com/jfe/form/SV_bxZWa73n3dYtlKC

Het invullen van de vragenlijst kost ongeveer 15 minuten. De vragenlijst kan ingevuld worden tot en met 30 november 2021.

Vragen?

Als je vragen hebt naar aanleiding van dit onderzoek, of graag meer informatie wil, kun je contact opnemen met Manon Smit via mj.smit@windesheim.nl. Zij is werkzaam als hoofdonderzoeker/promovendus op dit project.

 

QR-code:

Deel dit via:
Terug naar het nieuwsoverzicht