Oproep: Deelname FVB-commissies

26 oktober 2021

Wij hebben een mooie en groeiende vereniging waarbij de vele taken die er liggen worden opgepakt door enthousiaste vrijwilligers. De leden zijn betrokken en dragen het vak vaak een warm hart toe waardoor men bereid is energie en tijd te steken in de ontwikkeling hiervan.

Nu zijn we verenigd binnen de FVB waardoor we als NVPMT een aantal zaken hebben kunnen professionaliseren. We kunnen gebruik maken van een bredere expertise maar dat vraagt ook opnieuw de inzet van vrijwilligers. Er liggen dan ook een aantal taken, op niveau van de FVB, waarvan het zeer waardevol zou zijn als we deze kunnen invullen. Dit houdt dus automatisch in dat je vanuit je eigen vak expertise breder moet kunnen kijken. Het zijn allemaal klussen met een duidelijke taakomschrijving en een beperkte tijdsinvestering per maand en ook voor een duidelijke afgebakende periode van vaak 3 jaar. Dus alle collega’s die ooit geroepen hebben “ik wil wel iets doen maar dan beperkt”, grijp je kans. Bovendien krijg je voor de taak vaak een kleine (onkosten) vergoeding maar sowieso mag je de uren registreren voor je (her)registratie.

Het gaat om de volgende vacatures:

 

  • Er is versterking nodig in de VVT-commissie (vrijgevestigde vaktherapeuten). Marije van der Meer is hierin een actief lid vanuit de nvpmt. En zij zal na haar mooie reis ook terugkeren in deze commissie. Echter door persoonlijke omstandigheden van anderen en de toenemend aantal vragen voor de VVT, zou het zeer wenselijk zijn als er nog iemand wil aansluiten.

 

  • Er is tevens een commissie loondienst die al stevig bemand is door onder andere Henk Aartsma (beeldende therapie), Monique (muziek therapie) en Dionne (dans therapie). Hierin wordt specifiek gevraagd naar aanvulling vanuit de NVPMT. Deze commissie houdt zich vooral bezig met de meer juridische vraagstukken als FWG, Functieomschrijving en positie. Hierin worden zij ondersteund door de FVB en huisjurist.

 

  • Het Register vaktherapie is ook opzoek naar versterking.  Specifiek de beoordelingscommissie. Deze beoordeelt aanvragen via geregistreerde vaktherapeuten in het kader van de regeling dispensatie (uitstel) en herintreding. Dit doen de leden van de commissies eens per maand. Ook registratie van supervisors en de jaarlijkse steekproef behoren tot de taken van deze commissie. Alle werkzaamheden worden digitaal uitgevoerd. Een professionele kracht van het ondersteuningsbureau van het Register vaktherapie ondersteunt deze commissies administratief. De commissie vergadert 4 keer per jaar via Teams of op een locatie niet ver van Utrecht CS

 

Via deze link kunnen jullie de info over de vacatures teruglezen op de website van de FVB:  https://fvb.vaktherapie.nl/vacature/238037/Vacatures-commissies-en-werkgroepen-FVB

Mochten jullie vragen hebben, gewoon even willen sparren over de mogelijkheden dan mogen jullie mij natuurlijk altijd even bellen.

 

Inge van Driel

Secretaris NVPMT

06-12780070

Deel dit via:
Terug naar het nieuwsoverzicht