Update vanuit de Werkveldgroepen

27 januari 2022

Eerste vergadering voorzitters werkveldgroepen

Op dit moment heeft de NVPMT negen actieve werkveldgroepen (Trauma, ALK (Aanhoudende Lichamelijke Klachten), Ouderen, Onderwijs &PMT, Kind & Jeugd, Revalidatie, Persoonlijkheidsstoornissen, LVB en Eetstoornissen) die verschillen in grootte en geschiedenis maar ook veel overeenkomsten hebben. Al langere tijd bestond de behoefte om meer van elkaar te weten en te leren, en de verbinding tussen de werkveldgroepen te versterken. Daarom is besloten om met de voorzitters en de coördinator van de werkveldgroepen bij elkaar te komen om elkaar te leren kennen en ervaringen en kennis uit te wisselen.

Op 20 januari heeft deze eerste (online) vergadering plaatsgevonden, waarbij ook Cees Boerhout (bestuurslid Kennisinnovatie en Onderzoek) aanwezig was. De voorzitters (of plaatsvervangers) van alle werkveldgroepen waren aanwezig, wat de betrokkenheid van deze groepen nogmaals bevestigt.

Het was een mooie, energiek en vruchtbare vergadering waarin we elkaar hebben leren kennen en met elkaar mee hebben kunnen denken. Ook is vooruitgekeken naar de studiedag op 9 april, waarop de werkveldgroepen allemaal een actieve bijdrage zullen leveren en hebben we stilgestaan bij de belangrijke rol die de werkveldgroepen spelen in het borgen en ophalen van kennis uit het werkveld, onder andere op het gebied van kwaliteitsstandaarden en onderzoek.

Alle aanwezigen waren het erover eens dat dit overleg nuttig is en dat het goed is om dit structureel eens per half jaar te doen. De volgende vergadering wordt gepland tegen de zomer.

Een mooie aftrap dus voor hopelijk een nog betere samenwerking met en tussen de werkveldgroepen!

 

Ben jij nog niet aangesloten bij een werkveldgroep, maar zou je dat wel willen? Op de website staat alle informatie en kun je het e-mailadres van de werkveldgroepen vinden: https://www.nvpmt.nl/werkveldgroepen

En: werk jij met een van onderstaande doelgroepen en wil je mee denken of helpen om samen met ons een werkveldgroep op te zetten, dan kun je dat laten weten door te mailen naar werkveldgroepen@nvpmt.nl

  • Psychotische stoornissen
  • Angst- en stemmingsstoornissen
  • Verslavingszorg
  • Forensische Psychiatrie
Deel dit via:
Terug naar het nieuwsoverzicht