Uit de praktijk: PMT in lockdown en hulp bij gesloten gymzalen

27 januari 2022

De nieuwe lockdown op 19 december 2021 had als gevolg dat alle sportaccommodaties gesloten werden. Zo ook de sportaccommodaties en gymzalen waar ik wekelijks gebruik van maak om PMT te geven. Telefonisch contact met de verhuurders, gemeentes en veiligheidsregio’s leverde niet het gewenste resultaat op. De gymzalen bleven dicht. ‘Er wordt voor niemand een uitzondering gemaakt’ werd mij gezegd. 

Met enige flexibiliteit lukt het om de PMT-vorm te geven; buiten of bij de cliënten thuis (met mondkapje en 1.5m). Desondanks maakte ik me wel zorgen om mogelijke verlenging van de maatregelen. Wat dan?  Na 2 weken van de lockdown zocht ik contact met de NVPMT. Pim Hoek vertelde mij wat de NVPMT in eerdere lockdowns had geregeld, waardoor de werkzaamheden van psychomotorisch therapeuten ook in lockdowns doorgang kon vinden. Vanuit de NVPMT kreeg ik informatie toegestuurd waarmee ik het gesprek met de gemeentes en veiligheidsregio’s nogmaals kon aangaan. De hulp en informatie vanuit de NVPMT heeft er uiteindelijk toe geleid dat er toch een uitzondering voor het aanbieden van PMT werd gemaakt!

Voor de toekomst neem ik mij voor om eerder contact op te nemen met de NVPMT bij soortgelijke situaties of problemen in het uitvoeren/aanbieden van PMT. Mijn tip: heb je zelf met een probleem te maken, weet dan dat je de NVPMT kunt benaderen!

Geschreven door: Evelien

Deel dit via:
Terug naar het nieuwsoverzicht