Uitnodiging: Symposium 'Van kwetsbaar naar weerbaar'

27 januari 2022

Tweedaagse symposium: 22 en 23 april 2022

Tijdens dit tweedaagse symposium gaan we ons verdiepen in vaktherapeutische behandeling van mensen met een (licht) verstandelijke beperking. We maken vanuit onderzoek een vertaalslag naar de praktijk. Verbreding en verdieping van methodisch handelen binnen deze specialistische zorg staat centraal. 

Doelgroep

Dit symposium is voor vaktherapeuten en andere professionals die werken met, of interesse hebben in het werken met, mensen met een (licht) verstandelijke beperking. 

Programma

De eerste dag staat in het teken van onderzoek en systemisch werken. In de ochtend nemen Xavier Moonen en KenVak ons mee in de ontwikkeling van methodieken en onderzoek over (vak)therapeutisch handelen met deze doelgroep. In de middag worden er workshops en lezingen verzorgd door de verschillende disciplines over systemisch werken en actuele vaktherapeutische onderzoeken. De avond staat in het teken van inspiratie en ervaren.

De tweede dag zoeken we de verdieping binnen het methodisch werken. Deze dag staat in het teken van afstemming en regulatie. In de ochtend worden er onder andere lezingen gegeven over het sociaal emotioneel ontwikkelingsmodel, waar in de middag meer de nadruk ligt op praktische werkvormen en de disciplines binnen vaktherapie.

Locatie

In samenwerking met Koraal en Zuyd Hogeschool, vindt het symposium plaats op Zuyd Hogeschool te Heerlen. Zij hebben deze unieke locatie voor ons ter beschikking gesteld. Bij Natuurhuis Eikhold bieden we het avondprogramma en de mogelijkheid om kosteloos te overnachten in een tweepersoonskamer. Dit is de ultieme gelegenheid om te netwerken. 

Kosten

De inschrijfkosten voor leden van de FVB bedragen 345 euro, incl. overnachten & vol pension. Schrijf je in voor 25 februari & profiteer van de vroegboekkorting en betaal maar 285 euro.

Accreditatie

Voor dit symposium worden 15 accreditatiepunten aangevraagd bij het Register Vaktherapie.

Meer info?

Check hier de website van de werkveldgroep.

INSCHRIJVEN?

KLIK HIER

Deel dit via:
Terug naar het nieuwsoverzicht