Terugkoppeling: Studiemiddag PMT in het Onderwijs

30 maart 2022

Studiemiddag pmt in het onderwijs, de eerste maar zeker niet de laatste. 


Woensdagmiddag 16 maart waren we te gast op basisschool de kinderhof in Amersfoort. Toepasselijke locatie vanwege de doelgroep en het onderwijs. Pmt in het onderwijs, waar zijn al onze collega's en hoe doen ze het. 
De middag stond in het teken van het uitwisselen van Do's en Don'ts in het onderwijs. In groepjes werden er plannen gemaakt om ons vak binnen het onderwijs op de kaart te kunnen zetten. Een greep uit de ideeën:

Workshops geven in je eigen netwerk van scholen en wijkteams. Uitleg over pmt, maar ook over de doelgroep kinderen die pmt volgt in een instelling en ook naar school gaat. Hierdoor komt er meer verbinding tussen de instelling en het onderwijs. 
Benaderen van de LBBO (landelijke beroepsgroep begeleiders onderwijs) om Kenbaar te maken wie we zijn en wat we kunnen betekenen voor het onderwijs.  Samen beeldmateriaal verzamelen/ maken om in te zetten als profilering. uitwisselen van werkvormen, werkwijzes en methodes. 

Na de pauze werden we getrakteerd op een workshop Boksend opvoeden. Een sterke methode waarin er veel ideeën werden opgedaan voor de eigen praktijk en letterlijk een middel om je meer daadkrachtig te voelen en de kansen als pmt'er in het onderwijs te benutten. 
Als dank voor het gebruik van de school als cursuslocatie hebben we de directrice het boek Psychomotor interventions for mental health – Children & adolescents overhandigd. 

Heb je interesse om je aan te sluiten of om meer te weten over pmt in het onderwijs, neem dan contact op via onderwijs@nvpmt.nl!

Werkgroep Onderwijs
Hans Wessels
Marleen de Ruijter
Marloes van de Kreeke
Amanda Hanemaaijer

Deel dit via:
Terug naar het nieuwsoverzicht