Geslaagd webinar ‘Verslaving en PMT’!

21 november 2022

Woensdag 5 oktober jl. heeft de werkveldgroep Verslaving van de NVPMT een webinar georganiseerd voor PMT’ers die werkzaam zijn met cliënten met verslavingsproblematiek.

Leon Stoffels, PMT’er van de Pompekliniek, en Jooske van Busschbach, Hogeschool Windesheim, hebben hier gesproken over verslaving vanuit psychomotorisch perspectief, achtergrond en interventies a.d.h.v. het recent verschenen boek ‘Psychomotor interventions for mental health (adults)’. Daarbij spraken ze over onderzoek naar (de effecten van) psychomotorische therapie voor mensen met verslavingsproblematiek. Een mooie uiteenzetting van wat wij als PMT’ers doen en kunnen bijdragen aan de behandeling van deze doelgroep.

Hierna was er voor de deelnemers ruimte om ervaringen uit te wisselen en daarnaast te discussiëren over ideeën en behoeften vanuit het werkveld en wat een werkveldgroep daarbij kan bieden.

De webinar is druk bezocht en de reacties waren erg positief! Er kan teruggekeken worden op een geslaagde avond waarbij er een begin is gelegd voor een mooie samenwerking van PMT’ers binnen de verslavingszorg. Op naar het vervolg!

Er is veel animo voor het uitwisselen van informatie en kennis in de vorm van webinars, studie middagen en een appgroep. Lijkt je het leuk om hierover mee te denken, zou je betrokken willen worden bij de werkveldgroep verslaving en/of op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van PMT binnen de verslavingszorg? Mail dan naar verslaving@nvpmt.nl


.

Deel dit via:
Terug naar het nieuwsoverzicht