Terugblik: Studiemiddag werkveldgroep revalidatie

30 november 2022


Studiemiddag werkveldgroep revalidatie op 22 november 2022

Wat begon als een klein idee tijdens een van onze online overleggen, groeide uit tot een mooie studie middag/avond van de werkveldgroep revalidatie. De wens was om met elkaar stil te staan bij het thema rouw en levend verlies en met elkaar de vertaling te maken naar de PMT binnen de revalidatie. 

De bevlogen gastspreker Zaraida Tori (beeldend therapeute) nam ons mee in haar lezing over dit thema en wist een mooie mix te maken van theorie, praktijk en eigen ervaringen. Ook wist ze ons allemaal te boeien met haar professionele ervaringen en deelde ze openhartig haar eigen persoonlijke ervaringen. Het was te merken dat het thema leeft onder de deelnemers want iedereen heeft te maken met rouw en (levend) verlies.

De foto's laten zien hoe een enthousiaste groep PMT-ers vanuit de revalidatie, ouderenzorg en ALK actief met het thema aan de slag gingen. Naast het samen oefenen en uitwisselen rondom het thema, was er ook ruimte voor ontmoeting en zijn nieuwe contacten gelegd. Wij hebben de middag en avond als inspirerend en waardevol ervaren!  
Wil je meer weten over Zaraida Tori of over rouw en (levend) verlies, dan is haar podcast te beluisteren via spotify onder 'kus mij wakker' of via soundcloud onder 'De-constructie van rouw'. Ook haar presentatie is online terug te vinden onder 'https://prezi.com/p/6r4fybh_y2-d/lezing-rouw-en-verlies'.

Denk je na het lezen van dit bericht 'jammer dat ik deze studiemiddag gemist heb', misschien heb je dan zin om laagdrempelig mee te denken over een studiemiddag voor volgend jaar. Haak dan eens aan bij een vergadering van de werkveldgroep revalidatie of stuur ons een mailtje.

Groeten van de werkveldgroep revalidatie,
Anneke, Hilde, Anniek, Hanneke en Jolante
(revalidatie@nvpmt.nl)

                    


 

Deel dit via:
Terug naar het nieuwsoverzicht