08
jun

Studiemiddag werkveldgroep Ouderen NVPMT

Evenement
13:00 - 17:00
- Downloaden als iCal

Datum: donderdag 8 juni a.s

Aanvang: 13.00 uur tot 17.00 uur (incl. pauze 30 min.)

Locatie: Buurtcentrum "De Schakel", Schoolstraat 11,3451 AA Vleuten 

Onderwerp: Therapeutic Touch: de kracht van subtiele aanraking

Docent: Monique de Weger van het van Praag Instituut uit Utrecht.

Monique heeft 20 jaar ervaring als fysiotherapeut, is yogadocent, mindfulnesstrainer en TT-docent (TT = Therapeutic Touch)

Kosten: € 15,-

Accreditatie wordt aangevraagd.

Inhoud studiemiddag:

In deze workshop maak je kennis met de methode TT en doe je zelf verschillende oefeningen om vertrouwd te raken met energetische aanraking en om te ervaren wat centeren voor jezelf kan betekenen.

https://www.therapeutictouch.nl/htm_nav.htm#htm_1_1.htm

 

Wat is therapeutic touch?

Je hebt er alleen je handen voor nodig en de juiste intentie en aandacht. Daarmee kun je de 5 stappen van therapeutic touch (TT) leren toepassen. Om pijn, angst, onrust en stress te verminderen en comfort te verhogen, zo blijkt uit de praktijk en uit onderzoek. TT is een eenvoudige complementaire interventie waarbij je probeert om het energieveld van de patiënt/bewoner weer meer in balans te brengen. Het duurt 5-7 minuten en kan in stoel of op bed gegeven worden. De eerste stap van TT is centeren, de voorbereiding, waarbij je leert om je aandacht tot rust te brengen. TT is dus niet alleen effectief voor de bewoner, maar helpt ook jezelf om minder stress te ervaren.

Niet leden die zich willen aanmelden, kunnen een mail sturen naar  secretariaat@vaktherapie.nl  met vermelding naw gegevens.

Inschrijven

Schrijf je in voor deze bijeenkomst.


Inschrijven voor deze bijeenkomst is niet (meer) mogelijk.