22
mrt

Post-HBO opleiding: Virtual Reality en Extended Reality in de psychomotorische therapie

Evenement
13:00 - 17:00
- Downloaden als iCal

Ben jij nieuwsgierig naar de mogelijkheden die de virtual reality kan bieden voor de psychomotorische therapie? Wil jij zelf ervaren wat er al mogelijk is en meegenomen worden richting de toekomstige mogelijkheden?

De digitale omgeving in een VR bril voelt al snel zo realistisch, dat de opgewekte arousal en emoties aantoonbaar overeenkomen met ervaringen in de ‘echte’ wereld.

Met als unieke toegevoegde waarde, dat de digitale wereld heel gemakkelijk naar je hand te zetten is. Dat biedt kansen in contextmanipulatie en interventiemogelijkheden die in de gymzaal nog niet eerder mogelijk geweest zijn.

Tijdens deze post HBO nascholing nemen wij je mee naar een digitale speeltuin, waarin je samen met een groep nieuwsgierige en enthousiaste PMT’ers en oefentherapeuten samen mag gaan ontdekken. Spelenderwijs leren, is dat niet de mooiste aanpak? Daarnaast nemen wij je mee in de huidige ontwikkelingen, zodat je een beter beeld kunt vormen van wat ons allemaal te wachten staat en na de scholing gemakkelijker kunt inspelen op toekomstige mogelijkheden en kansen. Dit vullen wij aan met een handjevol programma’s die vandaag al in de gezondheidszorg gebruikt worden, zodat je na deze nascholing al direct de eerste tools hebt om mee aan de slag te gaan.

Wij PMT’er zijn expert in contextmanipulatie en ervaringsgericht leren. Het zou daarom zomaar kunnen zijn dat de PMT’ers met affiniteit voor technologie een waardevolle rol kunnen gaan spelen in de VR ontwikkeling in de zorg. Dat maakt het hoog tijd dat wij ons hier in gaan verdiepen. Ga jij mee op digitale ontdekkingsreis?

Voor meer informatie en inschrijfmogelijkheden, zie deze link.

Inschrijven

Inschrijven voor deze bijeenkomst is niet (meer) mogelijk.