NVPMT Werkveldgroep Topsport & PMT begint aan de warming-up

29 mei 2024


Leonie Halman, Joren Cousin, Sjoerd Freriks, Marc Voshaar en Renzo Vullings, hebben zich na de oproep aangemeld om toe te treden tot de werkveldgroep Topsport & PMT. Renzo is al iets langer achter de schermen voor de werkveldgroep actief. Nu we de werkveldgroep op sterkte hebben, kunnen we beginnen met de warming-up. Dit betekent dat de werkveldgroep op korte termijn een eerste officiële vergadering heeft, waar de volgende punten op de agenda staan:

  • Kennismaking
  • Kader, werkveldgroep, rollen, taken en klussen.
  • Het nader onderzoeken en inventariseren welke PMT-ers er al actief zijn in de Topsport
  • De vraag en behoefte aan PMT in de topsport nader onderzoeken
  • Op welke wijze kan PMT zich positioneren en profileren, in de relatief nieuw werkveld
  • Willen we -met samenwerkingspartners- een studiedag over Topsport & PMT organiseren
  • Waar gaan we ons als eerste profileren, welke contacten zijn relevant (opleiding, sportbonden ed.)
  • Kunnen we komen tot een eerste jaarplan
  • Heeft een brondocument over Topsport en PMT (nu) meerwaarde


Op de studiedag ‘ken je kracht’ van de NVPMT zal er bekendheid worden gegeven aan de werkveldgroep en er komt op de website een plekje voor de werkveldgroep. We houden de achterban en belangstellenden op de hoogte via de website, nieuwsbrief en mail.  De leden van de werkveldgroep Topsport en PMT stellen zich even voor.

Leonie Halma, 34 jaar en op dit moment werkzaam binnen Transit (Topreferent Traumacentrum voor volwassenen met meervoudig vroegkinderlijk trauma). Daarnaast ben ik trainer Agressie en Sociale Veiligheid op ZZP basis. Al van jongs af aan heb ik veel affiniteit met (top)sport en alle (mentale)facetten die hierbij komen kijken. In de afgelopen jaren heb ik al enkele sporters met trauma gerelateerde klachten mogen helpen en graag zou ik dit verder onderzoeken en/of uitbreiden.

Joren Cousin, enthousiast geworden van de oproep op LinkedIn om iets te betekenen in de werkveldgroep Topsport & PMT. Zelf heb ik een achtergrond van topsport binnen judo, lange tijd als actief judoka en een periode als trainer bij Top Judo Nijmegen. Momenteel werk ik alleen nog als zelfstandige psychomotorisch therapeut in verschillende werkvelden met verschillende doelgroepen. Het lijkt mij een mooie uitdaging om meer verbinding te vinden tussen topsport en PMT. 

Sjoerd Freriks, momenteel werkzaam bij ProPersona Kind en Jeugd te Nijmegen, ambulante specialistische kinder en jeugd GGZ. Mijn interesse en voorheen ambitie lag altijd in het behalen van profvoetbal, mijn ambities liggen momenteel anders maar de interesse is onverminderd aanwezig. Vandaar dat ik graag wat zou willen betekenen voor de ontwikkeling van PMT in de topsport. 

Marc Voshaar, werkzaam als PMT-er bij VSO de Brug. VSO de Brug is een speciaal voortgezet onderwijs school cluster 3. De school biedt specialistisch onderwijs aan leerlingen in de leeftijd van 12 t/20 jaar. Daarnaast ben ik motorisch remedial teacher en reflexintegratie therapie. In mijn jeugd heb ik van mijn 10e tot mijn 21e zelf bij FC Twente en Heracles Almelo gevoetbald en op deze manier de topsport zelf mogen beleven en ervaren. Mede door deze opgedane ervaringen is mijn enthousiasme voor de werkveldgroep PMT en topsport enorm groot.

Renzo Vullings, student PMT aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Daarnaast verzorg ik op verschillende locaties in Noord-Brabant en Limburg tennistrainingen aan jeugd- en seniorenleden. Vanuit de zoektocht naar een derdejaars stageplek binnen de topsport ben ik terechtgekomen bij de eerste bijeenkomst PMT & Topsport. Tijdens mijn vorige opleiding op het CIOS Venlo-Sittard heb ik in de vorm van een stage negen maanden meegelopen binnen de topsport. Sinds die ervaring is mijn passie en enthousiasme om PMT te combineren met topsport alleen maar blijven groeien. 

Leon Stoffels, samen met Bas Dopheide initiatiefnemer van de werkveldgroep Topsport & PMT. Werkzaam als PMT-er bij GGZ Verum. GGZ Verum is een kleinschalige instelling die ambulante geestelijke, BGGZ en SGGZ gezondheidszorg biedt aan volwassenen in de regio Nijmegen. Bij Stichting Tophandbal Gelre verzorg ik de technische training en geef ik samen met een psycholoog de mentale trainingen. 

 

Mocht je nog interesse hebben om zitting te nemen in de werkveldgroep Topsport & PMT en/of twijfelen, neem dan contact op en stuur een mail naar: 

topsport@nvpmt.nl