Terugblik: Een geslaagde studiedag NVPMT

25 juni 2024


Vrijdag 31 mei was de studiedag van de NVPMT. Samen met ruim 200 collega's hebben we een inspirerende dag gehad met heel veel inhoudelijke presentaties en workshops. Het eerste gedeelte van de ochtend was plenair met een na de opening door onze eigen voorzitter een inhoudelijke aftrap van Bas Dopheide. Waarom we nooit meer uit moeten leggen wat pmt is! Voor de presentatie van pmt-ers als pmt-er, je positionering een onderbouwd verhaal over hoe we werken.

In een strak tijdspad werd dat opgevolgd door de keynote speaker, Saskia Klaaysen. Een presentatie over hoe je jezelf kunt verliezen in de angst de ander kwijt te raken. Je constant aan te passen en af te stemmen op de ander en hierdoor je eigen ruimte kwijt te raken. Met geweldige attributen (mooie houten poppen waarmee ze opstelling kon maken) werd mooi inzichtelijk hoe haar verhaal beeldend eruit zag. Saskia is geen pmt-er maar kon ons toch in onze eigen kracht zetten, namelijk in beweging komen, door haar enthousiaste verhaal. Met een sleutelbos werden we gevraagd onze eigen positie tov van onze waarde te bepalen.

Daarna bestond het programma uit verschillende workshops. O.a. gezinnen en veiligheid, VR brillen bij pmt, boksen, PMT in de buitenlucht, praktische krachtvoer, beschermjassen en de kracht van je adem. En niet alleen het enthousiasme waarmee deze workshop worden gegeven zijn inspirerend, maar ook hoe alle collega's meedoen. Namelijk vol passie, blijdschap en overgave. Van een workshop in de zaal met allemaal nieuwe spellen tot aan het leren lezen van een kompas buiten. Het was een leerzame ochtend, maar ook de middag had nog meer te bieden

Gelukkig was er ook veel ruimte voor het ontmoeten van elkaar. In de middag was het een ware reünie van collega’s. Wat leuk om iedereen weer even te zien en te spreken.

Ook de middag bestond uit workshops, nu aangeboden door de werkveldgroepen. Zo kon je verdiepen met vakcollega’s die met dezelfde doelgroep werken.