02
nov

Congres PMT centraal bij behandeling LVB

Evenement
09:30 - 17:00
- Downloaden als iCal

Afgelopen jaren is er binnen het lectoraat Bewegen, Gezondheid en Welzijn veel nieuwe expertise verzameld over de onderbouwing van psychomotorische therapie (PMT) voor mensen met een Licht Verstandelijke Beperking (LVB).

We willen graag de opgedane kennis delen met beleidsmakers, managers, behandelaren, begeleiders en onderzoekers. We hopen dat deze uitwisseling leidt tot verdere aandacht voor de thema’s: seksualiteit, seksueel geweld en agressieregulatie. Daarnaast hopen we dat het de rol van psychomotorische therapie versterkt binnen de behandeling van mensen met een LVB.

Programma

Met keynote lezingen van Jennifer Clegg en Dolores Gil-Llario als internationale experts, presentaties van onderzoekers van eigen bodem en een keur aan workshops belooft het een inspirerende dag te worden.

Binnen het lectoraat zijn er mooie onderzoeksresultaten die we graag met jullie willen delen. Zo is het vierjarige RAAK-PRO onderzoeksproject “Seksueel misbruik bij mensen met een LVB: de inzet van PMT” in 2022 afgerond. Manon Smit is op een deelstudie van dit project gepromoveerd. Ook is Tina Bellemans al in 2021 gepromoveerd op het onderwerp agressieregulatie met behulp van PMT bij mensen met een LVB. Vanwege de COVID-19-pandemie konden we hier niet eerder breed aandacht aan geven. Daar komt dus verandering in!

Meer info

Inschrijven

Inschrijven

Inschrijven voor deze bijeenkomst is niet (meer) mogelijk.