29
jan

NVPMT- Twee daagse verdiepingscursus Psychomotorische therapie en systeemtherapie

Evenement
29 - 30 jan. 2024 van 09:00 - 17:00
- Downloaden als iCal

Wanneer: 29 en 30 januari 2024

Locatie: Breda, Euthopia

Kosten: 450 euro

Accreditatiepunten: FVB en NVRG

Aanmelden door een mail te sturen naar: patricia@euthopia.nl

 

 

Twee daagse verdiepingscursus Psychomotorische therapie en systeemtherapie

 

Deze training is alleen toegankelijk voor therapeuten die een basiscursus psychomotorische gezinstherapie hebben gevolgd. (Euthopia 3 dagen basiscursus, Windesheim posthbo systeemtherapie voor vaktherapeuten)

 

De cursisten leren verder intensief samenwerken met elkaar (co-therapie) en met het gezin. Naast het non verbale en interactieve karakter staan vooral de casussen en leervragen van de deelnemers centraal. Deelnemers hebben aan het einde van de training voldoende handvatten om met diverse gezinsvragen aan de slag te gaan en dit behandelaanbod als vast aanbod te integreren binnen hun werksetting. De trainers gaan verdiepend met de deelnemers aan de slag in praktische werkvormen waarbij de therapeutische posities, systemische interventies, rolverdeling en afstemming met het gezin verder centraal staan. Zo hebben we aandacht voor hoe je meer confronterend kan zijn vanuit een verbindende en samenwerkende therapeutische relatie.

 

De cursist is na deze training in staat om:

 

  • Intensief te kunnen samenwerken met collega psychomotorisch therapeut/ systeemtherapeut en het gezin en daarbij de kwaliteiten van elkaar te gebruiken volgens een specifiek theoretisch kader.
  • Eigen krachten te gebruiken in het werk met gezinnen in bewegingsruimte rekening houden met eigen leerpunten.
  • Kan de deelnemer actief samenwerken en afstemmen met zijn of haar co-therapeut en loopt deze samenwerking prettig, open en actief dialoog gestuurd.
  • Voldoende kennis en kunde om psychomotorische gezinstherapie binnen de eigen werksetting op te zetten en uit te breiden.
  • Kan de therapeut op een verbindende en samenwerkingsgerichte manier ook voldoende corrigeren en confronteren op gezinspatronen.
  • Mogelijk hebben cursisten nog behoefte aan een supervisie traject en kunnen ze na deze training dit eventueel volgen bij een van de trainers.

Trainers:

Bruno Hillewaere: Systeemtherapeut, psychotherapeut, opleider, supervisor Euthopia

Marco Visser: Systeemtherapeut en psychomotorisch therapeut, opleider, supervisor Euthopia

 

Inschrijven

Inschrijven voor deze bijeenkomst is niet (meer) mogelijk.