Terugblik Algemene Vergadering NVPMT

03 april 2024

 

Vorige week woensdag 27 maart 2024 was de jaarlijkse Algemene Vergadering van onze vereniging. We hadden de Algemene Vergadering belegd in Amersfoort, het nieuwe kantoor van de FVB. En na alle voorbereidingen, het schrijven van de stukken mochten we, als bestuur, met de leden in gesprek over het afgelopen jaar. En wat voor een jaar…..

We hebben als bestuur veel werk verzet en zijn als vereniging gegroeid naar 1600 leden. Elk jaar komen er ongeveer 100 leden bij, een tendens die we graag voort willen zetten. Met de aanwezige leden hebben we gediscusseerd over hoe je als bestuur je leden kunt bereiken, welke kanalen we moeten gebruiken en over de nieuwe ontwikkelingen rondom de website. Fijne energie maar ook wel weer veel werk te doen.

Naast de jaarverslagen hebben we de financiën van de vereniging doorgenomen. We staan er positief voor, hebben een gezonde vereniging waarin we onze ambities kunnen waarmaken. Altijd fijn als de penningmeester en de kascontrole commissie tevreden zijn. Dat betekent dat we doorgaan met het project Doen en meten en de webite.

Voor Doen en meten willen nog steeds dat alle pmt-ers in de toekomst werken met de vragenlijsten en Re:sponse. Zodat we data verzamelen voor onderzoek met elkaar, zo belangrijk om ons hierin te blijven ontwikkelen. Met onderzoek kunnen we de evidencie van ons vak blijven aantonen en dus een plek binnen het zorglandschap behouden.  Maar ook dat we met de cliënt de voortgang van behandeling kunnen bespreken. Ambitieus, alle pmt-ers werken met Doen en meten maar met de opleidingen aan boord moet dit gaan lukken.

Voor de website hebben we de huisstijl klaar liggen, onze visie in een nieuwe jasje. Nu de website nog verder ontwikkelen samen met Redmatters. Mocht je alvast benieuwd zijn naar de nieuwe huisstijl dan komt er binnenkort een sneakpreview op onze social media. Met de aanwezige leden hebben we die alvast gedeeld en gelukkig was men enthousiast. De huisstijl werd professioneel en fris gewaardeerd door de leden. Ondanks dat er een iets ander icoontje gebruikt gaat worden.

Mijke Goossens is projectleider en wordt hierin ondersteunt door een projectteam. Dat bestaat uit twee leden van de werkveldgroepen, twee leden van het bestuur en leden van de pr en communicatie commissie. Vind jij het leuk om mee te denken over de website, stuur dan een berichtje naar beleidsmedewerker@nvpmt.nl

In de laatste sheet werd zichtbaar hoeveel actieve leden er zijn binnen alle commissies. Echter ook dat onze voorzitter heeft aangegeven zijn taken te willen overdragen. Door een nieuwe uitdagende positie binnen het SBJ (Stichting Beroepen in de Jeugdzorg) is er geen ruimte meer voor de NVPMT. Pim Hoek gaat het komend jaar afscheid nemen als voorzitter. Als bestuur zijn we dan ook opzoek naar een nieuwe voorzitter. We hebben een mooi profiel opgesteld en hopen snel een waardig vervanger te vinden. Dus mocht je nog iemand weten, zelf interesse hebben stuur dan een mail naar secretaris@nvpmt.nl Verderop in de nieuwsbrief is de vacature te vinden.

We hebben echter feestelijk afgesloten met de huldiging van de winnaars van de Klaas van Roozendaal prijs (zie verslag verderop in de nieuwsbrief) en hebben daarna genoten van een inspirerend betoog van Tine van Damme over haar onderzoek.
 

Binnenkort zullen de notulen van de vergadering op de website onder documenten te vinden zijn voor een volledig verslag. Voor nu hoop ik jullie alvast een beeld te hebben gegeven van de middag.


Inge van Driel
Secretaris NVPMT