14
jun

Studiedag Werkveldgroep Kind en Jeugd ism Onderwijs

Evenement
10:00 - 15:30
- Downloaden als iCal

Save the date: 14 juni 2024.
De bijeenkomst zal plaatsinden op de CALO in Zwolle.
Binnenkort kun je je inschrijven. 
Hieronder vind je alvast informatie over de interessante workshops:

PMKT volgens het NMT-model

'uniek aan dit model is de holistische manier van kijken. Het model kijkt niet alleen naar een psychische klacht, maar ook naar iemands lichamelijke gezondheid en tot zelfs twee generaties terug.'

Sensorische prikkelverwerking bij het jonge kind

Kinderen met sensorisch informatieverwerkingsproblemen, hebben dus simpel gezegd zintuigen die niet goed samenwerken. Dat kan invloed hebben op het gedrag van het kind, maar ook op andere manieren kan zich dit uiten. Dat is wat de herkenning van sensorische informatieverwerkingsproblematiek zo lastig maakt.

Woede Wraak Wrok Protocol

Het Woede Wraak en Wraak- protocol (WWWP) is bedoeld voor cliënten met traumagerelateerde gevoelens van woede, wrok en/of wraak, vaak gecombineerd met agressie problematiek.

De woede is veroorzaakt en gericht op één of meerdere personene. Doordat cliënten het leed wat hen is aangedaan niet hebben kunnen uiten en verwerken, ervaren zij veel stress en wordt de boosheid gergeld op andere mensen gericht.

Sherborne Samenspel

Sherborne Samenspel bestaat uit het systematisch aanbieden van eenvoudig en contactgericht bewegingsspel tussen (pleeg-/adoptie-) ouder(s) en kind. Er wordt relatiespel aangeboden waarbij het leren overgeven aan en vertrouwen op de ander, leren samenwerken en het leren verdelen van krachten centraal staan.

Protocol Slapende Honden

De Slapende Honden methode is een behandeling om kinderen met weerstand die niet gemotiveerd zijn ontvankelijk te maken voor traumaverwerking. Met de Slapende Honden-tool worden om de omstandigheden van het kind in kaart gebracht en mogelijke barrières voor behandeling geanalyseerd.

Klik hier voor de informatie in pdf format

Inschrijven

Inschrijven voor deze bijeenkomst is niet (meer) mogelijk.